Thursday, May 16, 2013

Unplan Work dimalam jumaat...hahahahaha

Assalamualaikum,

Salam Jumaat buat semua...

tet....bab tajuk tu jangan ada yang membirukan kepala yer... hooo..pantang sebut malam jumaat... :P

kikikikikikii........

Balik keje, encik suami ajak pegi jusco untk cari kasut keje beliau. Tapi...... tujuan itu tak dapat, ummi pulak yang hoverrr soping dihujung-hujung bulan ni.. (untuk kami hujung bulan laa.... >_<) 
Bukan apa, bukan senang tetiba nak pegi jusco.... hahahah... oleh kerana, banyak baju Almas dah agak ngam-ngam kat badan..dan ada juga yang tak muat... Pn. bayu kena lah beli beberapa persalinan baju tido dan baju basahan buat anak dara. Syok sangat sopping yang tak payah nak berebut ni...nak bayar pon tak perlu beratur...

Selak sana..selak sini... hah amik...5 pasang baju terus. Almaklum 50-70% giler tak laju sopping!!! tapi semua untuk Almas.

Mungkin penat sopping dan main kids area tu. Almas pon tido awal... perut kenyang.. so lenaaaaa anak ummi.

Bila anak dara masuk tido awal, la ni lah ummi perlu merajinkan diri mengemas rumah walaupun sampai tengah malam. Tempat yang ummi  attack... Almari baju Almas.... 

Banyak juga baju almas yang dah tak muat ni, rasanya ummi selalu beringat nak beli baju Almas, sebabnya badan Almas tidak membesar dengan begitu mendadak. Perlu pakai baju mengikut saiz pada baju. (Selalunya orang akan amik 1 saiz bigger drp umur kan? 

Beberapa minit kemudian..... aik makin banyak pula kan...???? boleh tahan jugak ni..huhuhuhu

Ok, yang tidak muat harus diasingkan, mungkin boleh digunakan untuk adik Almas nanti. Eh adik??? hahahahhahaha.... In Syaa Allah... kalau Allah izinkan . Pn. bayu perlu ready dari segi fizikan dan mental untuk menambah ahli keluarga.

Ngam-ngam packing dan mengemas... Almas bangun dan merengek nak BF... so, ummi pon perlu join Almas tido...ZZZzzZZZ

6 comments:

  1. saya belum packing baju2 Faiqah.. sebab baju umur 3 bulan pun dia muat pkai lagi .. hehe.. untung gak bdan kecik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang untung...itulah Hikmah yang Allah berikan kan.
      Ada baju Almas yang masih digunakan ketika bayi..tapi sekarang agak sendat la...still bg almas pakai sebab kain tak panas dan almas favrt. hihihi

      Delete
  2. Sama la mcm Mommy, kata nak beli kasut Tedi, last2 masuk kedai beg, kedai kosmetik, kedai kasut pompuan... penat Tedi tau. Master takperla, duk kat kedai makan, tunggu kat sana jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... sian tedi.. :P hihihi

      Delete
  3. Simpan cantik-cantik kalau tak nak bagi adik pun boleh agih ke rumah anak yatim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kakzakie, masih elok... macam tu niatnya, kalau tak terpakai untuk adik... mungkin akan disedekahkan. in syaa Allah.

      Delete