Wednesday, December 12, 2012

Terkesan pada ketidaktentuan cuaca sekarang..

Assalamualaikum,

Di harap semua pembaca dan blogger sihat hendaknya..almaklum sekarang cuaca tidak menentu. Sekejap panas..tiba-tiba hujan..tiba-tba ribut petir... Allahhuakbar..kuasa Allah tiada siapa yang boleh tandingi.

Dek kerana cuaca yang tidak menentu, pn.bayu juga rasa kesannya.

Selesema batuk..lepas itu serentak gastrik...sintom sama macama masa  1st trimester merandungkan si Almas. <--- no no no..kali ni bukan sebab merandung ye..;p

Hendak di jadikan cerita, hujung minggu lepas.. Family in Law datang KL.

Walaupun flu agak teruk, ai berdoa agar diberi kudrat, kekuatan dan kesihatan yang baik untuk melayan keluarga en.suami tercinta sebaik mungkin.

Diorang sampai malam sabtu..agak lewat, but ai dah prepare dinner siap-siap. Menu: Asam pedas ikan parang dan bende, ikan goreng, sayur sawi. Tapi sebelum FIL sampai... ai dah start vomit.. ishh kenapa ni??? agak lembik..tapi bisa bertahan....Hari sabtu, bawak mereka ke Aquaria KLCC.. masih ok.
Malam, dinner kat BBQ steam boat kat subang.....haaaa... siang punya panas terik.... bila malam... hujan siap ribut dengan petir..huhu....mujur kami sampai sempat masuk kawasan teduh, terus hujan turun dengan selebat-lebatnya...angin kuat dan petir pon sambung menyambung... (macam tengah tengok cerita misterius...huhu)

Balik dari dinner, tiba-tiba badan terasa amat sejuk... dipendekkan cerita, sampai rumah terus collapse .... minta izin dengan MIL nak baring... (Mujur MIL faham... TQ mak...) .. berselubung + stokin tanpa tukar baju...tido with jeans tudung and cardigan masa dinner...serius.. tak larat... (Mujur juga almas pon dah lena)

Oleh kerana demam yang agak teruk, dapat la mc 2 hari..semalam baru naik keje balik, tidak sembuh sepenuhnya..tapi dah bolehla bangun... Alhamdulillah... (Hari-hari berdoa pada Allah..agar diberi kesembuhan dan kesihatan yang baik..sebab hujung minggu ni menggalas tanggungjawab penting dalam majlis rasmi University...  <-- e'eh..kena bagi tau ker ?? +_+ )


Inilah keadaan ai bila masuk opis balik... jadi sangat anti dengan air-cond... sejuk giler... rasa macam demam datang balik...ishh...
 
Hey Fever!! ...please go go away.... go to israel... 



4 comments:

  1. Semoga cepat sembuh..
    banyak kan rehat dan minum air masak.. skrg ni mmg cuaca tak menentu..tambah2 musim buah.. penyakit senang nk hinggap..
    take care:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank so much atie... take care to u too :)

      Delete
  2. Memang skang ni camtu.Kejap hujan kejap panas.Hujan balik pastu panas balik...Haizzz

    ReplyDelete
  3. kite pun penim penim kepala dari semalam lagi... headache headache go away, don't come again another day... =(

    ReplyDelete