Wednesday, December 5, 2012

Kalut: Hantar kereta untuk service..tapi ...dot dot dot..!

Assalamualaikum, 

Semoga semua pembaca setia entri ai dan followers  berada dalam keadaan sihat dan gembira...terima kasih kerana setia dengan Puan bayu..pewiitt..cewahhh.

Pn. bayu agak sibuk dua tiga hari ni... banyak pula kerja-kerja yang berstatus "urgent" perlu di laksanakan... jadi..tak sempat untuk keluar berblogwalking..hatta nak baca komen pon tak sempat.. maafkan sayee... +_+

Hari ni ai curi-curi masa nak post entri pasal kisah kelmarin.. huhu..Kalut: Hantar kereta untuk service..tapi ...dot dot dot..! <--- see... tajuk.. ??? 

Ok, kisahnya bermula... bila en. suami pn. bayu nak drive kereta ke tempat kerje, sebab katanya nak hantar kereta ke pusat service toyota...betulkan cermin dan dashboard kereta yang tak berapa betul tu.

Dengan penuh yakin, en. suami kata.. hari ini juga boleh siap..sebab kalau boleh tak nk kacau hari cuti atau weekend, memandangkan banyak agenda yangtelah disusun rapi. 

Ok. saya terima janji itu. (Selalunya En. Suami adalah seorang yang punctual dan perancang yang hebat!) <--- hahahah perancang yang hebat katenye....:P

Jam sudah pukul 4.40 petang (kalau tidak silap la) dapat call dari en. suami...

Dialog: 

En. Suami : Sayangg... (<--ehem...seperti nada orang buat salah), Orang toyata call, katanya kereta   tak  sempat siapkan  hari ini... esok maybe boleh amik.

Pn. Bayu : apa??? Jadi dah pukul berapa ni? kenapa baru bagitau? kita nak balik macam mana? macam mana dengan baby? takkan nak bawak Almas naik motor? bla..bla..bla... (secara tak langsung terbebel pulak!) (nama pon pompuan...panic sokmo)

En. Suami : Kalau nak balik amik motor pon tak sempat jugak ni. So kita kena balik naik Bas, teksi atau KTM...camner?

Pn. Bayu : (mood sabarje la) ok.. tapiiiiii..kalau nak naik teksi, mau kena RM50..jem kat jalan kucing tu..kalau nak naik KTM...hurmm..stesen mana yang terdekat? nak naik bas??? err... bas No. Berapa?

.........

see..see..nampak tak apa masalah yang timbul? masalah nak naik public transport! kalau balik rumah sendiri..confirm kes tak jadi masalah... tapi ni kena amik anak dari rumah BS dulu..baru boleh balik rumah....

Dalam kalut tak tau nak naik apa..ada sorang kawan tumpangkan separuh jalan... FUHhh... legaaa...syukur ada yang sudi tumpangkan..sebab arah jalan sama..walaupun separuh! at least .... tak perlu pening kepala nak naik apa...


opppss... tak abes kat situ... kami pon pegi la berjalan kaki ke perhentian bas yang bedekatan selepas diturunkan dari kereta..... haaaa....banyak bas lalu.. tapi tak boleh tahan..sebab tak tahu bas apa yang lalu kat J.U..HAHHAHAHAHAHA........ kalutnyeeeee weeiiiiii!

Nasib baiklah ada teksi... so, beranilah kali ni nak tahan teksi, sebab dah melepasi jem dalam kucing...huh legaaa..kali ni betul betul legaaa...

Dalam teksi...kami berpandangan sesama sendiri...pastu pecah gelak!.. cis....  

Akhirnya kami pon sampai rumah jemput anak di rumah BS..dan bermalam di rumah Bonda. En. Suami balik rumah untuk ambil pakaian untuk keperluan esok hari..... selesai masalah.

.tuuu diaaa..... No record please...!

perkara yang sangat jarang berlaku .." perancangan yang gagal" hahahah.. 

its ok. B.. ai maafkan U... sekali sekala..seronok juga kan...pastu nak lintas jalan, U pegang tangan ai..ahaks... teringat masa dolu...dolu....*wink*

Untuk pengajaran :: jika tidak pernah menggunakan penganggkutan awam seperti bas sekali pon..sedikit sebanyak perlu tahu..no. bas yang masuk ke kawasan perumahan anda... ianya sangat membantu.

wassalam.










6 comments:

  1. Memang seksa kalo ada keta tp tetiba keta ada hal... siksa2... apa pun betul tips pengangkutan awam tu. hehe... gelak sy baca entry santai ni

    ReplyDelete
  2. hahhahha..terima kasih kerana membaca... memang, sebanarya panas je hati ni kan..sebab kalut..tapi.. ada hikmah yang lain pula :)

    ReplyDelete
  3. err dulu selalu jgk nek bas or pgangkutn awam ni..tp skrng da bnyk brubh..huuu

    ReplyDelete
  4. sebab tu kami confuse nak naik bas nombor berapa..hahhahah kadang-kadang ada nombor tapi tak tulis untuk kemana....

    ReplyDelete
  5. betul betul... hehe. at least kena tahu.. kena tau jugak lepas ni. hihihi~

    chumel.. Allah kasi peluang nk eratkan hubungan tu... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam masih dilamun cinta...hahahahha :)

      Delete